Αγόρασε τα προϊόντα μας και από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Υδρονέφωση

Η υδρονέφωση αφορά τον κλιματισμό των εξωτερικών χώρων με δημιουργία νέφους από νερό σε συνδυασμό με ανεμιστήρες.

Χρησιμοποιούμε μικροσταγόνες νερού για να μειώσουμε την εξωτερική θερμοκρασία. Με τη χρήση αντλίας ανεβάζουμε την πίεση του νερού στα 60-100bar το οποίο στη συνέχεια ψεκάζεται διαμέσου ακροφυσίων πολύ μικρής διαμέτρου έτσι ώστε να επιτύχουμε σταγονίδια διαμέτρου 10 micron (μικρότερα από την ανθρώπινη τρίχα). Τα μικροσταγονίδια εξατμίζονται αμέσως απορροφώντας θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να μειωθεί η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ο κύκλος αυτός είναι γνωστός επίσης στη θερμοδυναμική. Το νερό για να εξατμιστεί χρειάζεται ενέργεια περίπου 600 θερμίδες για 1 γραμμάριο νερού

 

 

 

 Που χρησιμοποιείται

 Τα συστήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου η χρήση συμβατικού κλιματισμού σε υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους δεν μπορεί να αποδώσει ή όπου η χρήση συμβατικού κλιματισμού είναι πολύ δαπανηρή. Τα συστήματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς και ημιυπαίθριους χώρους και σε ορισμένες περιπτώσεις σε εσωτερικούς χώρους. Τοποθετούνται σε βεράντες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, beach bars, αποθηκευτικούς χώρους κλπ

Η απόδοση του συστήματος εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και από τη σχετική υγρασία του περιβάλλοντος. Τα βέλτιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη εξωτερική θερμοκρασία και χαμηλή σχετική υγρασία. Ιδανικές συνθήκες είναι εξωτερική θερμοκρασία μεταξύ 26 – 45°C και σχετική υγρασία 40 έως 65% και είναι ιδανικά για τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Τα καλά νέα είναι ότι τα ακροφύσια χρησιμοποιούν πολύ λίγο νερό. Ένα ακροφύσιο καταναλώνει περίπου 4,7lt νερού ανά ώρα. Για μια τυπική εγκατάσταση ενός συστήματος υδρονέφωσης 30 ακροφυσίων η ημερήσια κατανάλωση έχει υπολογιστεί στο κόστος 1,5euro
Τα συστήματα Υδρονέφωσης δημιουργούν το ιδανικό μικροκλίμα με τρόπο υγιεινό χωρίς χρήση φρέον ή άλλων αερίων που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Οξυγονώνουν, φρεσκάρουν και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από καπνό και μικροοργανισμούς. Είναι υψηλής αισθητικής και προσαρμόζονται εύκολα σε όλους τους χώρους.

Πλεονεκτήματα

  • Λύνει το πρόβλημα της ζέστης στους εξωτερικούς χώρους
  • Φρεσκάρει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από καπνό και μικροοργανισμούς
  • Ψύχει την εξωτερική θερμοκρασία έως 15°C
  • Προσιτό κόστος
  • Εύκολη συντήρηση
  •  Απλή χρήση
  • Γρήγορη εγκατάσταση
  • Δυνατότητα αυτόματου προγραμματισμού

 

Τι χρειαζόμαστε για τη λειτουργία ενός συστήματος υδρονέφωσης

 Συστήνουμε ελάχιστη πίεση νερού 3 bar για τα περιμετρικά συστήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πίεση του νερού στα σπίτια είναι κατά μέσο όρο περίπου 4-5 bar που είναι ιδανικό. Επίσης, χρειάζεται παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 220V, για τη λειτουργία του συστήματος.

 Οικολογικά

Τα συστήματα HYDROFUN δημιουργούν το ιδανικό μικροκλίμα με τρόπο υγιεινό χωρίς χρήση φρέον ή άλλων αερίων που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Οξυγονώνουν, φρεσκάρουν και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από καπνό και μικροοργανισμούς. Είναι υψηλής αισθητικής και προσαρμόζονται εύκολα σε όλους τους χώρους.

Θα αισθανθούμε υγρασία;

Η υδρονέφωση είναι τόσο λεπτή που εξατμίζεται γρήγορα και έχει ως αποτέλεσμα τη ψύξη του περιβάλλοντος. Τα ακροφύσια τοποθετούνται σε ύψος περίπου από 2 έως 4 μέτρα πάνω από το έδαφος για τη βέλτιστη ψύξη.

Συντήρηση

Η μόνη συντήρηση η οποία χρειάζεται είναι ο περιοδικός καθαρισμός των ακροφυσίων και ο ετήσιος έλεγχος της αντλίας όπως π.χ. αλλαγή λαδιού, αλλαγή φίλτρων.